Sursa finanțare: Programului Operațional Comun România - Ucraina 2014-2020, Obiectivul tematic 7: Îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea transportului și a rețelelor și sistemelor comune de transport - Prioritatea 3.1 Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier și instrumentelor TIC.

Partener: Departamentul de Turism din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți

Valoare totală a proiectului:  108.914,00 Euro.

Valoarea cofinanțării totale: 10.891,40 Euro (10% din totalul proiectului).

Valoarea cofinanțării CJ Suceava: 9.000,00 Euro (8.26% din totalul proiectului).

Perioada de implementare: 16 luni, 08.11.2019 – 07.03.2021

 

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea infrastructurii TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor) din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți prin dezvoltarea unei aplicații mobile pentru telefoane smartphone și tablete care va fi folosită pentru a furniza informații utile și pentru a promova cultura și turismul în aceste zone.

Rezultatele proiectului:

  1. În cadrul acestui proiect se va dezvolta aplicația mobilă "Smart Travel Bucovina" care va promova cultura locală și obiectivele turistice care pot fi vizitate în această zonă, va oferi informații utile cum ar fi programul de vizitare, prețurile biletelor, va conține informații pentru trasee turistice, activități ce pot fi desfășurate, târguri și alte evenimente organizate, dar și informații utile pentru trecerea frontierei România-Ucraina și despre serviciile de urgența din fiecare țară tuturor persoanelor interesate de zona Bucovinei, atât partea din România cât și cea din Ucraina. Această aplicației va putea fi descărcată gratuit din magazinele virtuale a celor mai populare sisteme de operare pentru smartphone și tablete, Android (Google) și IOS (Apple) și va fi disponibilă în 3 limbi, Română, Ucraineană și Engleză.
  2. Informarea locuitorilor din aria țintă cu privire la dezvoltarea acestei aplicații mobile. Prin acțiunile de promovare și vizibilitate a proiectului se va promova și aplicația Smart Travel Bucovina în aria țintă a proiectului și anume județul Suceava și regiunea Cernăuți prin împărțirea de pliante, distribuirea unor afișe informative, comunicate de presă și organizarea unor conferințe.

Grup țintă și beneficiarii proiectului:

Grupul țintă al proiectului îl constituie toate persoanele care vor descărca această aplicație, beneficiarii vor fi atât turiștii care vizitează județul Suceava și regiunea Cernăuți cât și persoanele care tranzitează granița România–Ucraina prin punctele de trecere din zona Suceava–Cernăuți obținând acces la o gamă largă de informații utile prin intermediul unui instrument modern.

Copyright © Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.