Începând din anul 2017 Consiliul Județean Suceava este implicat, ca stakeholder, în proiectul european Green Pilgrimage - Supporting Natural and Cultural Heritage, co-finanţat din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) prin Programul de Cooperare Interregională INTERREG EUROPE. Proiectul vizează realizarea unei rețele de rute de pelerinaj la nivel european, care va promova o mai bună înțelegere interculturală și interreligioasă și va crește gradul de conștientizare privind istoria și patrimoniul cultural și natural comun.

Finalitatea proiectului este realizarea unei rute asemănătoare cu cele devenite deja celebre: Drumul lui Iacob, Via Mariae, Via Francigena, Drumul Sfântului Olav și Drumul Sfântului Augustine.

De asemenea, în urma întâlnirilor de lucru, se are în vedere posibilitate de a prelungi ruta de pelerinaj Via Mariae din județul Harghita către județele Neamț și Suceava, cu ocazia sărbătorii dedicate Adormirii Maicii Domnului.

Prin extinderea traseelor de pelerinaj către județul Suceava, localitățile aflate pe traseu, preponderente în mediul rural, vor duce la dezvoltarea turismului pe termen lung și la creșterea numărului de turiști în zona, dar și a duratei medie de ședere.

In primul an de implementare a proiectului, la inițiativa organizatorului, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Turism, Consiliul Județen Suceava a fost gazda unei întâlniri de lucru în care au fost prezentate exemple de bune practici din regiunile partenere, s-a efectuat o vizită de lucru în teren la mănăstirile din patrimoniu UNESCO și a fost străbătut cel mai lung (21km) dintre traseele care leagă Mănăstirea Dragomirna de Biserica Pătrăuți, stabilindu-se drept un posibil traseu de pelerinaj religios.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Copyright © Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.