Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!

Municipiul Suceava

Luni 03 Februarie 2020  - Joi 31 Decembrie 2020
 
Locație: Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei, prin specialiștii Serviciului Cetatea de Scaun, derulează și pe parcursul anului 2020 proiectele educaționale menite să atragă cât mai mulți copii la muzeu.

Proiectele „Lecția de 10” și „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!” au fost concepute din dorința de a apropia elevii de disciplina istorie în general, de istoria Moldovei și a Cetății de Scaun în special. Locul încărcat de istorie, unde se desfășoară aceste activități, interiorul Cetății de Scaun, Casa Custodelui, foișorul din parcul Cetății, aduce un plus în organizarea acestor proiecte educaționale.

Prin proiectul Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim! ne propunem să stimulăm apetitul copiilor pentru lectură, punând accent pe libera exprimare. În interiorul Casei Custodelui, se va amenaja o minibibliotecă cu cărți de istorie pentru toate categoriile de vârstă. Așadar, toți cei care participă la această activitate vor găsi o carte pe gustul lor. Informațiile citite din aceste cărți vor fi apoi analizate de copii împreună cu muzeografii din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun.

Aceste activități sunt destinate elevilor din clasele I – VIII, dar și cei mai mici sunt bineveniți, informațiile dar și activitățile care completează partea teoretică fiind adaptate în funcție de vârsta fiecărui grup.

Pentru informații suplimentare despre aceste activități dar și pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0784 275 644 ( Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei).

20200203_citim

Copyright © Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.