Miercuri, 14.03.2018, orele 16-17, are loc la BF o vizită de lucru a domnilor Pierre-Yves Maingant, atașat cultural la Institutul Francez din București, Vincent Lorenzini, directorul Institutului Francez din Iași și Aurélien Amigues, lector de franceză la Universitatea Al. I. Cuza din Iași. Aceștia au fost în prealabil la Universitatea Ștefan cel Mare și la CN Petru Rareș. Scopul acesteia este informarea cu privire la activitățile desfășurate în aceste instituții de învățământ și cultură, cât și deschiderea unor noi direcții de colaborare.

Proiectul Francofonia in comunitate, deschis la Suceava în 2017, reprezintă deja un exemplu de bune practici în domeniul francofoniei din Europa centrală și orientală, luna martie fiind dedicată unui amplu program de manifestări științifice și culturale sub semnul Zilei internaționale a francofoniei - 20 martie.

La ora 18, BF organizează întâlnirea cu scriitorul belgian Paul Emond, membru al Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Belgia. Prezentarea invitatului și a operei sale este realizată de prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc.

Mercredi, le 14 mars 2018, 16-17h, a lieu au BF une visite de travail des messieurs Pierre-Yves Maingant, attaché culturel à l’Institut Français de Bucarest, Vincent Lorenzini, directeur de l’Institut Français à Iassy et Aurélien Amigues, lecteur de français de l’ Université Al. I. Cuza de Iassy. Ceux-ci ont été aussi à l’Université Ștefan cel Mare et au Collège National Petru Rareș. Le but de leur visite est de s’informer sur les activités réalisées par ces institutions d’enseignement et de culture et d’ouvrir de nouvelles directions de collaboration.

Le projet La Francophonie dans la communauté, ouvert à Suceava en 2017, est déjà un exemple de bonnes pratiques dans le domaine de la francophonie dans l’Europe centrale et orientale, le mois de mars étant dédié à un ample programme de manifestations scientifiques et culturelles sous le signe de la Journée Internationale de la francophonie – le 20 mars.

A 18 h, le BF organise la rencontre avec l’écrivain belge Paul Emond, membre de l’Académie Royale de Langue et Littérature Françaises de Belgique. L’invité est présenté par le prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc.

Copyright (c) 2013-2018 Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.
Vezi detalii Ok